Tässä projektissa päivitän viisi ulkoiseen olemukseen ja tyyliin liittyvää osa-aluetta: pukeutuminen, hiukset, silmälasit, asusteet ja korut/meikit. Lue tästä osa 1 aloitus ja osa 2 vaatteet.
Lokakuun teeman mukaisesti kerron tällä kertaa meikkilaatikon ja korujen muodonmuutoksesta.
Meikkivärien päivittämisen pohjana oli värianalyysin tulos. Tiesitkö, että värianalyysistä saamasi värikartta ei päde pelkästään vaatteisiin? Voit hyödyntää värikarttaa myös asusteissa, meikissä ja miksei myös sisustuksessakin. Kaikki kartan sävyt sopivat toisiinsa.
Muistan lukeneeni teinityttönä nuortenlehdestä, että sinisilmäiselle paras luomiväri on ruskea ja sen eri sävyt. Ruskean pitäisi korostaa silmien sinisyyttä. Niinpä jämähdin ruskeaan luomiväriin 15 vuodeksi.
Toinen uskomus, joka minulla oli meikkisävyihin liittyen oli se, että “olen tumma, rusketun helposti ja pohjameikkien sävyjen täytyy siksi olla lämpimän sävyisiä”. Käytin poskipunan sijasta aurinkopuuteria, valitsin BB-voiteeksi sen lämpimän tai tumman sävyn ja käytin ruskeita luomivärejä.
Totta tuosta uskomuksesta on se, että päivetyn ja rusketun helposti. Mutta värianalyysi paljasti ihoni pohjasävyn olevan kylmä (punertava), eikä lämmin! Tämä selitti sen, että ihoni jäi aina punertavan laikukkaaksi, vaikka meikkiä oli paljonkin. Lämpimät ja ruskeat sävyt vain korostivat poskien punaisuutta.
Kun värianalyysin jälkeen uskalsin kokeilla kylmänsävyistä pohjameikkiä ja pinkkejä ja sinisiä luomivärejä, myös ihoni sävy tasoittui! Punaiset posket häipyivät näkyvistä kuin taikaiskusta. Nykyään tasaisensävyiseen ihoon ei tarvita läheskään niin suurta määrää meikkiä kuin ennen.
Vinkki: Oikeilla meikkisävyillä ihon sävyt tasoittuu ja silmien väri korostuu pienemmällä meikkimäärällä.
Kuten vaatekaapinkin, myös meikkien päivittäminen on tapahtunut pikkuhiljaa. Ensin lähti vaihtoon pohjameikit. Sen jälkeen on vähän kerrassaan ostettu uusia luomivärejä - lilaa, sinisiä, pinkkiä. Osa ruskeista luomiväreistä on jatkanut matkaansa, mutta ihan kaikista en ole raaskinut luopua. 15 vuodessa niihin helppoihin sävyihin ehtii kiintyä!
Tällä hetkellä arkimeikissäni käytän luomivärinä useimmiten poskipunaa. Se nyt sattuu olemaan juuri passeli punaisen sävy iholleni! En muista mistä sain sen idean ja alussa se tuntui vähän hullulta. Mutta kun kukaan ei hämmästellyt, että “miksi sulla on poskipunaa silmissä”, niin ajattelin asian olevan ok. (Sittemmin huomasin muuten Marie Forleon myös käyttävän usein punaista tai poskipunansa sävyistä luomiväriä.)
Korulaatikon järjestely oli vähintäänkin ajankohtaista. Korut on käyty läpi viimeksi konmarituksen yhteydessä loppuvuodesta 2015. Korulaatikon paikka on vaatekaapissa ulosvedettävässä korissa.
Käytännössä käytän nykyään aina samaa vaatimatonta Kalevala-korua. Toive oli, että korulaatikon järjestelyn myötä alkaisin taas käyttää koruja monipuolisemmin.
Lähtötilanne
Aloitin mallaamalla kaulakoruja syyskapselin vaatteiden kanssa. Yhteensopivuuden perusteella jaottelin kaulakoruja syyskapseliin ja reserviin.
Kun kaikki kaulakorut oli jaoteltu kahteen pinoon ja etsitty kaulakoruihin sopivat korvikset, aloin käydä reservipinoa uudelleen läpi. Tällä kertaa muistelin reservissä olevia vaatteita ja jaottelin yhteensopivuuden perusteella korut poismeneviin ja reserviin.
Korvikset
Pareja metsästämässä...
Onko kukaan muu helmikoukussa?
Alkaa olla valmista
Reservikorut
Korureservi mahtui kivasti yhteen organza-pussukkaan. Näitä katsotaan seuraavan kerran keväällä.
Reservikorut
Pois lähtevät. Koin, että puisista koruista oli aika luopua. Niiden aika on mennyt!
Lopputulos
Tällä korukapselilla mennään loput syksystä ja talvi. Laatikkoon tuli mukavasti väljyyttä. Korvikset ovat niihin sopivien kaulakorujen kanssa, eikä niitä tarvitse enää etsiä erikseen korvislaatikosta. Säilytän pieniä organza- ja minigrip-pusseja matkoja varten. Niihin voi pakata matkalle toisen setin koruja.
50% Complete
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.